Wat zijn en welke voordelen hebben koudgeperste korrels voor honden?

Bent u een fokker die een gezonde en gelukkige hond wil hebben? 

Dan lees je in dit artikel onder andere hoe en waarom ze zijn ontstaan, maar ook waarom ze worden gebruikt en welke voordelen koudgeperste korrels met Yoggies probiotica hebben ten opzichte van diverse andere voedingsmiddelen en welke voeding het beste is voor de hond.

Voor velen van ons zijn honden de meest loyale vrienden ooit. Als je ons verhaal hebt gelezen  , begrijp je onze toewijding aan ontwikkeling en productie en waarom we hondenvoer uitvinden waar geen plaats is voor chemie, smaakstoffen, chemie, graan, soja of vlees- en beendermeel.

Al tijdens de ontwikkeling stond de natuur model voor ons

Toen ik erachter kwam wat ik voor onze puppy moest voeren na vergiftiging, was het duidelijk dat het niet gemakkelijk zou zijn om kwaliteitskorrels van echt vlees op de markt te vinden. Ik heb destijds (2014) een enquête gehouden, toen ik de samenstelling van meer dan 250 soorten korrels doornam en las . Slechts 3 (drie) van hen hadden dierlijke eiwitten in de eerste plaats in de “Samenstelling” – maar pas op – geschreven als bijvoorbeeld kippenmeel of kippeneiwitten, of een mix van vlees en dierlijke bijproducten … en ik dit wil ik niet geven  aan mijn huisdier.

Daarom ben ik geïnteresseerd geraakt in het ontwikkelen van recepten op basis van BARF   

BARF (bone and raw food) is nog steeds de beste voeding voor de hond en zijn genetische uitrusting uit de natuur. Daarom zijn onze eerste recepten (ook die van vandaag) samengesteld als een uitgebalanceerde BARF, waarbij de natuur en de prooi rolmodellen zijn. Voor hondenbezitters betekent dit het feit dat het de hond een uitgebalanceerde en hoogwaardige voeding geeft, gemaakt van echt vlees, fruit en groenten. Ook zonder chemicaliën, conserveringsmiddelen en vleesvervangers. Tegelijkertijd zijn Yoggies-voer en -korrels niet duurder dan super premium hondenvoer. Maar hun positieve invloed op de gezondheid van de hond overtreft deze prijs vele malen!  

Wat is het belangrijkste verschil tussen koudgeperste Yoggies-korrels en andere industriële voeders?  

Het eerste verschil zit in het productieproces zelf. Tegenwoordig worden gangbare merken korrels geproduceerd in de vorm van extrusie (productie onder hoge druk en temperatuur tot 200 ° C) voor hun snelle en veeleisende industriële productie . Giet de afzonderlijke componenten in de extruder en deze maakt de ene korrel na de andere bij hoge temperatuur en druk. Helaas vernietigt dit proces de overgrote meerderheid van de voedingsstoffen die moeten worden teruggevoerd naar de korrels. Maar daar zorgt de scheikunde wel voor! De kunstmatige toevoegingen zoals vitamienen en vetten zijn zeer schadelijk voor je dier.

Yoggies koudgeperste korrels worden anders gemaakt. Koud persen uit ruwe grondstoffen is een productieproces dat diervriendelijk is, met natuurlijke basisvoedingswaarden en tenslotte voor het spijsverteringskanaal en de gezondheid van de hond. Koudgeperste korrels ondergaan geen enkele warmtebehandeling behalve het langzaam drogen van grondstoffen tot 38 ° C, ze zijn niet chemisch geconserveerd, gearomatiseerd en zwellen niet op in de maag van de hond. Daarom kan worden gezegd dat bij Yoggies Gezondheid begint in de kom® .

Feiten over koudgeperste korrels en waarom geloven in Yoggies®

Hieronder leer je meer over de samenstelling van Yoggies korrels en het productieproces. Alles is uiterst belangrijk zodat onze honden hun hele leven zo gezond mogelijk zijn, van de puppy, via de volwassen hond tot de oudere hond. En elk ingrediënt in het voer speelt een rol.

De samenstelling van de Yoggies korrels is belangrijk 

 • natuurvoeding en uitgebalanceerde BARF zijn een model van alle Yoggies korrelrecepten.
 • Daarom stellen we elk recept eerst samen als een uitgebalanceerde en volwaardige BARF (rauwe hondenvoeding).
 • Zorgvuldige selectie van grondstoffen (hoog in voedselkwaliteit) is een voorwaarde voor de topkwaliteit van de uiteindelijke korrels en een positief effect op de gezondheid van de hond.
 • De korrels bevatten uitsluitend rauw en langzaam gedroogd vlees afkomstig van gecontroleerde scharrelboerderijen, voornamelijk in Italië, Duitsland, Nederland en Tsjechië. De korrels bevatten nooit vleesbeendermeel, dierlijke bijproducten, chemische conserveringsmiddelen, vulstoffen, enz.
 • Echte vleeseiwitten en aminozuren zijn de basisbouwsteen voor elke hond.
 • Naast vetoplosbare vitamines en essentiële vetzuren leveren vetten en oliën ook energie voor het actieve leven van de hond en de juiste “eetlust”.
 • Als enige producenten op de markt kunnen we vetten in hun oorspronkelijke vorm  in het vlees houden dankzij een speciaal ontwikkeld droog- en productieproces tot 39°C. We voegen nooit kunstmatige of “geraffineerde” vetten toe aan Yoggies.
 • Koolhydraten en vezels zoals rijst- of aardappelvlokken (geen granen) reguleren de energievoorziening, verbeteren de peristaltiek en de algehele darmfunctie, ondersteunen de spijsvertering en voorzien het lichaam ook van de nodige energie.
 • Kruiden, zaden en verschillende soorten wortels en mengsels van plantenextracten zorgen voor fytonutriënten voor een goede werking van de ogen, zenuwen, lever, hart en immuunsysteem.
 • Gemalen diatomeeënaarde  functioneert in het spijsverteringskanaal van de hond als een “borstel”. Het reinigt mechanisch de darmwand en helpt bij het verwijderen van kleine parasieten.
 • Gedroogde turf bevat een grote hoeveelheid mineralen en ondersteunt het immuunsysteem, de bloedvorming, een goede leverfunctie, reguleert de peristaltiek en de darmactiviteit.
 • Mosselvleesextract  en andere supplementen ondersteunen de ontwikkeling van botten, gewrichten, pezen en gewrichtsbanden. Bij honden zijn ze een gezond supplement voor het herstel van sinoviale (inter-articulaire) vloeistof.
 • Lactobacillen, probiotica en de prebiotische werking  spelen een zeer belangrijke rol voor de gezondheid van een hond. De samenstelling van speciale culturen van lactobacillen die dicht bij die van onze viervoeters in de darmen liggen, ondersteunt een gezonde darmmicroflora en de algehele gezondheid van de hond.

Het “chique” productieproces van Yoggies-korrels

Dankzij de ontwikkeling en het feit dat we ook daadwerkelijk voeding voor onze eigen honden hebben ontwikkeld, vertrouwen we niet op gewone grondstoffen zoals graan, sojabonen en chemicaliën, maar op echt vlees, fruit, groenten en natuurlijke producten zoals mosselextract of diatomeeën aarde zijn de enige producten die tot onze korrels behoren.

En dan, in plaats van lijmen, smaakstoffen en chemicaliën, is het alleen het fysica- en koudepersproces met betrekking tot temperaturen tot 39 ° C gedurende het hele proces. Dankzij dit productieproces blijven natuurlijke eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, probiotica en prebiotica behouden. Er zullen nooit chemicaliën, conserveringsmiddelen of smaakstoffen en vervangingsmiddelen voor grondstoffen (zoals soja) aan Yoggies-voeders worden toegevoegd. De kwaliteit van korrels en grondstoffen wordt regelmatig getest in onafhankelijke laboratoria in eigen land of in het buitenland om te voldoen aan de eisen voor een hoge standaard van Yoggies kwaliteitsvoeding. De koude persmethode garandeert het behoud van natuurlijke voedingsstoffen uit de gebruikte grondstoffen, en dit is niet door extrusie.

Over het algemeen zijn Yoggies korrels een nieuwe trend voor gezond en kwalitatief hondenvoer.

 Yoggies was het eerste bedrijf  dat uitsluitend gezonde voeding zonder chemicaliën voor honden ontwikkelde en op de markt bracht. Omdat we van honden houden, zijn we blij dat de concurrentie ons al imiteert en probeert soortgelijke voedingsmiddelen als Yoggies op de markt te brengen (hoewel sommige concurrenten ons niet mogen vanwege hun hogere kosten ?

En hoe zit het met andere voeders en hun productie?

Het is niet onze gewoonte om de kwaliteit van voer op de markt of de productie ervan te beoordelen. Daarom slechts enkele algemeen bekende feiten die de belangrijkste verschillen vormen tussen Yoggies en andere soorten voer.

Geëxtrudeerde korrels

 • De hoofdingrediënten kunnen vlees zijn, of nog steeds vleesbeendermeel, een gebrek aan vlees, met vulstoffen zoals graan, soja-eiwit of verschillende soorten vleesmengsels die “dierlijke bijproducten” worden genoemd.
 • Het productieproces kan nooit zonder het gebruik van druk en warmte. Vaak tot 180 ° C, wat om voor de hand liggende redenen een groot deel van belangrijke natuurlijke voedingsstoffen, bijvoorbeeld afkomstig van hoogwaardige grondstoffen, vernietigt of beschadigt. 
 • Als de input-voedingswaarden en zelfs de basisgeuren en -smaken van premixen beschadigd zijn, dan moeten deze, door de logica der dingen, op de een of andere manier worden toegevoegd aan het “bijna” afgewerkte voer. Zoek echter zelf uit hoe en dankzij wat ..
 • En tot slot de laatste – verpakking. Meestal worden deze voeders verpakt in plastic zakken, of die er aan de buitenkant “eco” uitzien, maar van plastic zijn. Deze kunststoffen bevatten noodzakelijkerwijs ftalaten (plastic weekmakers). Het is wetenschappelijk bewezen dat ftalaten na contact met vetten in het voer kunnen worden overgedragen. Denk aan het resultaat.

En “competitief gecomprimeerde”  korrels?

 • Nogmaals gewoon de feiten… Een daarvan is dat het succes van Yoggies® korrels veel mensen ertoe heeft aangezet om na te denken over hoe ze geld kunnen verdienen aan onze huisdieren dankzij het succes van Yoggies en koudgeperste korrels.
 • Er is echter maar één productievestiging in Europa die uitsluitend kan produceren en gespecialiseerd is in de productie van koudgeperste korrels bij temperaturen tot 40°C. En dat is de Firma van de heer Olberts in Langenhahn, Duitsland. En zoals je kunt raden, uitsluitend Yoggies ® korrels met probiotica en ook Markus Mühle korrels worden daar geproduceerd . Niet meer!
 • Dus mensen die op dit succes wilden opteren, bedachten andere “sprookjesachtige” korrels over hoe ze koudgeperste korrels verkopen, of zelfs “vers” (dit is waarschijnlijk om te differentiëren) …
 • Het zit alleen in productie, wanneer ze de productietemperatuur zelfs niet onder tot 40 ° C kunnen handhaven, maar ook in de gebruikte grondstoffen. Als u de verpakking goed leest, vindt u het serienummer van de plant op de verpakking en vindt u de website van de fabrikant. Daar zult u begrijpen dat ze voor onze mooie concurrentie “maximaal gecomprimeerde korrels” produceren, zelfs op extruders en van grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van geëxtrudeerde voeders die gewoonlijk door hen worden geproduceerd!.!
 • ..nee en uiteindelijk kunnen we alleen maar zeggen dat papier en internet alles kunnen doen… helaas is het vertrouwen van klanten soms kortzichtig en dus verdienen deze bedrijven geld aan drie feiten tegelijk. De eerste is het succes van anderen kopiëren, de tweede is het vertrouwen van klanten en de liefde voor hun honden, en de derde, wat vanuit ons “Yoggies®”-oogpunt volkomen onaanvaardbaar is – dankzij de visie om snel rijk te worden, verdient ten koste van de  gezondheid van onze honden – beste vrienden!

(Aanvulling door de auteur van het artikel: mijn excuses als ik “boos” werd, maar de visie van winst ten koste van kwaliteit, vertrouwen en gezondheid is voor mij volstrekt onaanvaardbaar.   

Terug naar Yoggies. Als voedsel in de natuur zijn ze geschikt voor zowel puppy’s, volwassenen als oudere honden – de zogenaamde “All Life Stages”

De meeste industriële voerfabrikanten brengen verschillende voersoorten op de markt voor verschillende rassen, hondenmaten en leeftijden. Wij bij de Yoggies geloven in natuur en natuurkunde, niet in scheikunde . Daarom zijn onze feeds All Life Stages , dus voor alle leeftijdscategorieën en hondenrassen, dus ook voor de prooi van een hond in de natuur. Kies maar. Zo kunt u voor zowel puppy’s als volwassen actieve honden kiezen voor koudgeperste korrels Yoggies Active   met een hoog gehalte aan dierlijke eiwitten en vetten. Voor honden met een dieet, overgewicht of minder actieve honden kunt u kiezen voor lamsvlees met witvis met een lager gehalte aan licht verteerbare vetten. 

Wat betekent het vleesgehalte van 87% in Yoggies korrels?

Bij het kiezen van voer moet u niet vergeten dat uw hond van nature een carnivoor is. Het model was daarom een ​​uitgebalanceerde BARF, oftewel raw food. Het is eenvoudig als je je een kom vol uitgebalanceerde rauwe BARF voorstelt. Voor ongeveer een hond van 30kg heb je ongeveer 1 kg uitgebalanceerd, rauw voedsel nodig, waar ongeveer 87% ongedroogd rauw vlees en ongeveer 13% fruit, groenten, licht verteerbaar is koolhydraten, gewrichtssupplementen zit.

En we hebben deze uitgebalanceerde BARF bij lage temperaturen kunnen drogen en alleen het water kunnen verwijderen, zodat de voedingsstoffen in hun oorspronkelijke en natuurlijke vorm blijven. Hierdoor zijn ze perfect verteerbaar voor de hond en belasten ze zijn spijsvertering niet zo veel als van de chemische of de vertering van “gebakken” voer! U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken over verschillende parasieten, enz. Dit proces en geleidelijke droging is veel beter en noch schimmelsporen noch parasieten zullen overleven, wat in het laboratorium wordt getest op zowel grondstoffen als eindproducten.

Het werkt zelfs zonder chemicaliën, graan, soja en gluten!

Dat zeiden we toen we recepten voor het maken van korrels samenstelden. Vooral sojabonen zijn extreem gevaarlijk voor honden, omdat een hond plantaardige eiwitten uit sojabonen niet kan verteren en deze kunnen dan dodelijke schade toebrengen aan de schildklier van uw hond en daarmee aan andere organen en algemene gezondheid!  Koudgeperste korrels helpen de darmwand te reinigen van afzettingen.

Wist u dat voedselresten zich kunnen afzetten in de ingewanden van de hond, die rotten en op hoge leeftijd een potentiële bron van kanker, parasietengroei enz. kunnen zijn  ?

Dankzij het “grof” malen en andere voedselcomponenten helpt de prebiotische werking de darmwand te reinigen van aanslag en is het ook een voedingsbodem voor enkele “gezonde” bacteriën van de darmmicroflora, die zich onder andere voeden met prebiotica.

Yoggies-korrels zwellen niet op in de maag van de hond 

De vertering van koudgeperste korrels is voor de hond gemakkelijker dan de vertering van geëxtrudeerde korrels. Je kunt immers zelf een klein experiment doen en een geëxtrudeerde korrel en een koudgeperste korrel in een glas water gooien. Dankzij het oplossen van de Yoggies-korrel worden de voedingsstoffen eerder vanuit de maag naar de darmen overgebracht, beter verteerd en wordt de hond beter gevoed. Bij grote rassen voorkomt dit de zogenaamde  torsie van de maag .

Koudgeperste korrels Yoggies kunnen zonder problemen een gezond alternatief zijn voor BARF. Daarom noemen fokkers ze “Gedroogde BARF”

De BARF-voermethode wordt steeds populairder onder fokkers. Wij zijn ook van mening dat BARF nog steeds het beste voer voor een hond is. 

Wil je overstappen op koudgeperste korrels Yoggies…

… We hebben een aantal adviezen en tips voor u bereid in onze voeding rantsoen calculator , of u kunt bij ons terecht voor advies bij ons Yoggies adviescentrum .

Onthoud dat bij Yoggies Gezondheid begint in kom®

Kortom, waarom vertrouwen op Yoggies-feeds?

Er zijn veel redenen en met de tijd dat we op de markt zijn en de inspanningen die we besteden aan de gezondheid van onze honden, nemen de redenen voortdurend toe. En hier zijn er slechts een paar.

 • Wij zijn een bedrijf waarvan de oprichting niet gepland was. Maar nadat Roxy’s puppy was vergiftigd, vond ik eerst hondenyoghurt voor hem uit en daarna koudgeperste korrels zonder chemicaliën. Bekijk meer. Ons verhaal
 • Alle recepten voor koudgeperste korrels zijn ontwikkeld als rauw hondenvoer en vervolgens geleidelijk en langzaam gedroogd en geperst bij temperaturen tot 38 ° C om de natuurlijke voedingsstoffen van de oorspronkelijke grondstoffen te behouden.
 • We zijn constant bezig met het ontwikkelen en op de markt brengen van producten die zo gezond mogelijk zijn, lekker voor honden, zonder chemicaliën, conserveringsmiddelen, granen en soja, en die honden helpen hun gezondheid en immuniteit te versterken.
 • Het maximum van onze producten bevat verschillende mengsels van probiotica die door ons zijn ontwikkeld met als enige doel – gezonde honden zonder allergieën, diarree, ontstekingen en kanker. OMDAT ZE HET VOOR HUN LIEFDE VERDIENEN!
 • Elke maand bedienen we duizenden klanten en elke maand ontvangen we ook tientallen bedankberichten waarin staat dat we de hond of kat hebben geholpen om de gezondheid te versterken of te herstellen. Velen van hen zijn zeer ontroerend. Bekijk meer. Klantengetuigenissen
 • Er zijn nog steeds veel redenen om Yoggies®-feeds te vertrouwen. Ook u en uw huisdieren kunnen bij ons hen terecht.