Koudgeperste korrels op de juiste manier bewaren?

 

 

Koudgeperste korrels Yoggies - 3 verschillende pakketten

Yoggies koudgeperste korrels verschillen op verschillende manieren van conventionele industriële korrels en de rest van de markt. Het belangrijkste is dat Yoggies-korrels het risico op maagtorsie verminderen door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en speciaal ontwikkelde productieprocessen die geen chemicaliën, conserveermiddelen, smaakstoffen of “lijmen” gebruiken. Het is daarom noodzakelijk om ze een beetje anders te behandelen. Daarom hebben we enkele tips opgesteld om Yoggies korrels goed te bewaren en te hanteren bij het voeren van uw honden.

 

Hoe en op welke manier worden Yoggies korrels verpakt?

Het verschil tussen Yoggies korrels en andere korrels op de markt zit ook in hun verpakking. De overgrote meerderheid van andere korrels op de markt zijn verpakt in plastic zakken, die gevaarlijke en kankerverwekkende ftalaten (plastic weekmakers) kunnen bevatten, die vervolgens in het hondenvoer kunnen terechtkomen. Ze zijn eenvoudig verpakt omdat de meeste geëxtrudeerde korrels moeten worden “verzegeld” in een ondoordringbare zak, vanwege additieven (bijvoorbeeld kunstmatige smaakstoffen) die de korrels erg vet maken. Wij van Yoggies hebben daar geen probleem mee, want onze koudgeperste korrels bevatten dergelijke stoffen niet. Yoggies koudgeperste korrels hebben ook een groot voordeel in de manier waarop ze worden verpakt, omdat ze worden verpakt in unieke en speciaal ontwikkelde papieren zakken, die bovendien volledig recyclebaar zijn.  

 

Wat maakt een papieren zak zo uniek en gezond?

Samen met de korrels hebben we onze zakjes ontwikkeld. We wisten dat de korrels gezond zijn, dus waarom ze in plastic zakken verpakken, die in de gebruikte materialen misschien niet gezond zijn voor uw hond, en de planeet ook belasten met afval. Daarom hebben onze zakken vijf lagen, elk met hun eigen specifieke doel en de afzonderlijke lagen vullen elkaar aan. Door speciale papier- en luchtlagen te combineren (lucht is de beste isolator) hebben we een ecologische en volledig veilige voerverpakking bereikt, die geen standaard luchtvochtigheid in de zak laat, en vice versa vet uit de zak. De binnenste laag van de zak is zelfs van papier bedoeld om in contact te komen met menselijke voeding (voor de voedingsindustrie) om de gezondheid van uw huisdieren zoveel mogelijk te ondersteunen.

Onze koudgeperste korrels en korrelzakken zijn specifiek en moeten daarom anders worden behandeld dan gebruikelijk is bij industriële voeders.

 

Wanneer u korrels bestelt

Bij Yoggies besteden we veel aandacht aan kwaliteit, van de selectie van grondstoffen, via productie tot het moment dat we de zorgvuldig verpakte zending overhandigen aan de vervoerder. Daarom monitoren we de temperaturen in alle magazijnen zodat deze in de zomer en winter rond de 22°C liggen bij een luchtvochtigheid tussen de 40-55%. Dit is het meest geschikt voor korrels en we gaan er ook vanuit dat je een dergelijke temperatuur en luchtvochtigheid in huis zult hebben.

 

En hoe zit het met het transport van het korrels naar u, hoe neemt u de zending over van de vervoerder en wat doet u met de korrels?

Bij ons zorgen we ervoor dat de zendingen zorgvuldig worden verpakt en dat ze, evenals het hele pakket dat naar je huis moet reizen, als katoen wordt behandeld. Daarom hebben we een systeem ontwikkeld dat de invoer van goederen in het magazijn, de opslag, het verloop van de verpakking en na verzending van de zending naar u bewaakt. Na het verpakken dragen we de zending over aan de vervoerder die je bij de bestelling hebt gekozen. Wij hebben contracten afgesloten met vervoerders, waarin wij stellen dat dit “fragiele voedingsmiddelen” zijn en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat vervoerders zendingen ook zo behandelen.

Zodra u een zending van ons ontvangt, raden wij u aan om het pakket (doos) onmiddellijk te controleren, en  als het pakket u niet langer volgens de doos lijkt (nat, erg gescheurd, enz.), aarzel dan niet en onmiddellijk de zending claimen bij de vervoerder en deze niet accepteren . De vervoerder is verplicht om samen met u een klachtenrapport op te stellen en de zending af te leveren. Wij raden u aan een dergelijke zending niet van de vervoerder aan te nemen, want als u over de schade “later” bij ons in Yoggies klaagt, hebben wij helaas niets met de vervoerder. Zij hebben een handtekening van u en u verklaart “het pakket zonder gebreken ontvangen”.

 

Hoe en waar Yoggies korrels (niet) bewaren?

Als het pakket korrels zonder gebreken is aangekomen, is het noodzakelijk om de korrels correct te bewaren. Maar hoe is het “juist”?

Mix geen oudere korrels die u misschien in huis heeft met nieuwe die net zijn aangekomen! Dit zou de oudere korrels terugbrengen naar de bodem van de voorraad. Als u nog ouder korrels over heeft, voer ze dan voordat u een nieuwe zak opent. De nieuwe korrels behouden hun oorspronkelijke smaak en aroma in een gesloten originele papieren zak, waardoor de neus van uw huisdier nieuw en intenser wordt.

Zodra je een nieuwe zak Yoggies korrels opent, laat je de korrels in de originele papieren zak en bewaar ze verpakt in een ton voor het bewaren van de korrels. Sluit de korrels echter niet te lang af in luchtdichte containers. Bewaar het vat met korrels op een koele, droge plaats.

Vanuit natuurkundig oogpunt is warme lucht beter verzadigd met vocht dan koudere lucht. Op een koud oppervlak condenseert vocht uit warmere lucht. Bijvoorbeeld een leunende papieren zak met korrels tegen een koude muur vs. warmere lucht in de kamer (dan de muur) = condensatie van vocht op de muur onder de zak. Dit kan leiden tot bevochtiging van de zak en zelfs schimmel van het voer als de zak gedurende lange tijd in deze positie wordt bewaard.

Kelders of oudere garages zijn niet de optimale omgeving voor de opslag van koudgeperste korrels. Hoewel het in de kelder misschien kouder lijkt dan in de keuken, is dit misschien niet het geval. Een ander probleem met kelders is dat ze vaak onvoldoende geventileerd en natter zijn dan koudgeperste korrels laten zien. Een ander probleem van dergelijke ruimtes kan de specifieke “geur” ​​van de kelder zijn, die de korrels gemakkelijk kunnen “opnemen” en denken dat de neus van uw hond het zal herkennen!

Bewaar de zak met korrels ook niet direct op de grond en tegen de muur leunen – de vloer kan kouder zijn, de muur kan integendeel ook de lucht warmer maken en hierdoor kunnen de korrels gaan schimmelen.

Daarom raden we aan om zakken Yoggies korrels te bewaren in de originele papieren zak, nog steeds in het daarvoor bestemde vat. Dan weet je zeker dat het voer nog lekker en geurig is voor je hond en dat je hond er altijd naar uitkijkt. 

 

Hoe korrels te doseren?

We raden aan om een ​​maatbeker , schep of ander “geschikt voorwerp” te gebruiken om de korrels uit de zak te halen . Yoggies korrels zijn volledig natuurlijk en bevatten geen chemicaliën of conserveringsmiddelen . En daarom is het niet gepast om met de blote hand in een zak met korrels te reiken, omdat iedereen zeker weet dat we een specifieke microflora en soorten schimmels op onze handen hebben die ons geen kwaad doen, maar de korrels kunnen gaan bederven . Evenzo, als u “zomaar” met uw handen in de zak steekt (het ergst nog nat of bezweet), kunt u bacteriën in de zak brengen, waardoor de korrels ook kunnen gaan bederven of gaan schimmelen. Helaas kunnen soortgelijke klachten die voortkomen uit open zakken niet in aanmerking worden genomen voor klachten – wat u zeker begrijpt.

 Tip: Als je geen geschikte maatbeker hebt, maakt het niet uit! Wanneer je nog een bestelling in onze e-shop bestelt , voeg dan een notitie toe aan de bestelling zodat we een maatbeker aan je bestelling kunnen toevoegen. 

 

Wat te doen met korrels die de hond niet volledig opeet?

Als uw hond om wat voor reden dan ook zijn dosis korrels niet opeet, gooi het granulaat dan NOOIT terug in de zak met het originele granulaat . Natuurlijk raden we je aan om de korrels niet weg te gooien. U kunt ze voor de volgende dosis gebruiken (mits ze niet te nat zijn, bijv. van speeksel, of na het drinken van de hond, wanneer hij verder eet aan zijn kom), maar bewaar ze uit de originele zak met granulaat.

 

Wel of niet de hele dag de korrels bij de hond in een kom laten liggen?

Het voeden van honden moet verschillende regels hebben. De ene is regelmaat, dan rust, en vooral de hond voeren na een wandeling of activiteit. Deze regels garanderen een goede en regelmatige vertering en ontlasting van de hond. Een even belangrijke regel moet ook een goede hygiëne zijn.

En hygiëne is een van de redenen waarom we afraden om de hele dag korrels in een hondenbak te laten liggen . Haal na het voeden altijd het resterende voer uit de kom (als de korrels niet te nat zijn, bewaar ze dan in een aparte kom tot het volgende voerrantsoen) en was de kom van voer- en speekselresten. Vooral in de zomermaanden zijn vliegende insecten een van de redenen. Zo’n vlieg kan een aantal virussen en bacteriën op het voer overbrengen, waaronder mogelijke parasieten.

Hier, meer dan ooit, zoals we bij Yoggies® zeggen, begint gezondheid in de kom® 

 

Korrels vooraf bestellen naar de “voorraad” of niet?

We raden af ​​om korrels voor een grote voorraad te bestellen. Het is nutteloos. We proberen al onze voeders en voedingssupplementen zo vers mogelijk te maken. Bestel korrels voor uw huisdier, als het absoluut noodzakelijk is, bijvoorbeeld drie, vier weken van tevoren. Denk aan zijn “snuit” en smaakpapillen en geef ze de meest geurige en frisse korrels zonder chemicaliën.

We bereiden regelmatig verschillende voordelige evenementen voor u voor, u kunt lid worden van de Yoggies Club , waar u naast betere prijzen vele andere voordelen heeft, we bieden ook een  fokprogramma voor hondenfokkers – zodat u erop kunt rekenen dat u altijd goedkoop koopt bij Yoggies.           

 

Dus waar en hoe kun je Yoggies korrels het beste bewaren?

We raden een paar eenvoudige regels aan:

 

  • Controleer bij overname van de verpakking Yoggies korrels eerst of de verpakking (doos) niet vochtig of direct nat is, of ernstig beschadigd. Tijdens het transport kunnen lichte kreuken of lichte scheuren van de kabelbinder optreden. Dit is meestal geen defect van de goederen in het pakket.
  • Mix de korrels niet samen met oudere korrels. Voer eerst de originele en open dan pas een nieuwe verpakking.
  • Laat de korrels in de originele papieren zak en doe ze samen met de zak, bij voorkeur in een afsluitbaar vat, voor het dagrantsoen. Het is het beste om het met een maatbeker uit te nemen.
  • Laat een zak korrels nooit achter op vochtige,te warme of te koude plaatsen. De ideale bewaartemperatuur is 22°C bij een luchtvochtigheid tussen 40-55%. Bewaar de korrels ook niet op plaatsen waar het ruikt of in kelders of garages, waar schimmelsporen, een hogere luchtvochtigheid enz. in de lucht kunnen zitten.
  • Laat de zak met korrels niet (langdurig) tegen een koude muur leunen in een warme omgeving.
  • Na het selecteren van de benodigde hoeveelheid voerrantsoen uit de zak, raden we aan om de verpakking eenvoudig opnieuw te “draaien” zodat de korrels nog steeds in hun geurige omgeving leven.en dat de ingredienten niet de omgevingsgeuren kunnen “opnemen”.

We zijn erg blij dat je jou honden koudgeperste korrels Yoggies voert en je geïnteresseerd bent in de beste bewaring. Correcte opslag en behandeling van korrels is een integraal onderdeel van de zorg voor uw trouwe viervoeter.