PROBIOTICA
voor katten

CatProBio® zijn probiotica voor katten die speciaal ontwikkeld zijn als preventie en als “therapeutische” mengeling, bijvoorbeeld bij het toedienen van antibiotica, diverse gezondheidsproblemen, enz. CatProBio® zijn probiotica die u meerdere keren per jaar aan uw kat kunt geven. Het zal ook geweldig zijn voor het onderdrukken van diarreeziekten bij katten, voor wondgenezing en voor het versterken van de immuniteit.

Probiotica voor katten – de gezondheid van uw kat beschermen

Elk van de fokkers heeft zeker een keer meegemaakt dat het niet goed ging met zijn kat. Veel problemen zoals diarree, indigestie, allergieën, inwendige parasieten en slechte wondgenezing kunnen voortkomen uit een verzwakte immuniteit.

Tot op heden heeft geen enkele voerfabrikant de kwestie van gezondheid, immuunondersteuning en beschavingsziekten bij honden, maar ook bij katten, zo uitgebreid behandeld als wij in de  Yoggies .

En omdat onze harige huisdieren voor ons echte vrienden van de mens zijn, heeft elke fokker dankzij onze ontwikkeling de mogelijkheid om de gezondheid van zijn kat nog meer te ondersteunen. Vanaf nu kan de strijd tegen allergieën, beschavingsziekten, parasieten en vele andere problemen gemakkelijker zijn. We hebben Yoggies CatProBio® ontwikkeld , probiotica voor katten, omdat  gezondheid begint in de kom®

Wat zijn probiotica voor katten?

Een probioticum is een levend organisme dat een positief effect heeft op de gezondheid, het immuunsysteem versterkt en de balans van het darmmicrobioom verbetert. Yoggies CatProBio® behoort tot de groep van symbiotica, dwz preparaten die probiotica en prebiotica combineren . Deze combinatie kan het darmmicrobioom moduleren en zo de immuunrespons van de kat positief beïnvloeden. Deze “reacties” kunnen zowel op externe als interne ongewenste stimuli zijn. Interne prikkels zijn bijvoorbeeld voedselallergenen, inwendige parasieten, ontstekingen, genezingsprocessen, diarree, toediening van antibiotica, etc. Externe prikkels kunnen bijvoorbeeld beten zijn van parasieten zoals teken, vlooien of reacties op pollen, mijten, etc. .

Probiotica kunnen ook heel goed helpen bij het voorkomen van de genoemde allergische reacties en reacties van uw huisdier.

GGO-status:  Het product is niet samengesteld uit of bevat geen genetisch gemodificeerde micro-organismen en voldoet aan de Europese Commissie Verordening EC 1829/2003 en EC 1830/2003

Waar zijn probiotica voor katten voor?

Probiotica kunnen worden gebruikt als preventie of om acute aandoeningen aan te pakken. In het geval van preventie kan CatProBio® de immuunrespons van de kat op omringende en interne gebeurtenissen en omstandigheden verbeteren. Dit mengsel kan helpen om de vaak moeilijk waarneembare, alledaagse nadelige effecten op het lichaam van de kat te onderdrukken, waaronder bijvoorbeeld allergische aanvallen van mijten, allergische reacties op verschillende externe en interne parasitologische aanvallen. Het kan ook de wondgenezing verbeteren, winderigheid onderdrukken, diarreeziekten, virale infecties en ontstekingsziekten voorkomen en de spijsvertering en het gebruik van voedsel en calciumabsorptie helpen verbeteren bij de ontwikkeling van het gewrichts- en skeletstelsel van de kat. Dankzij CatProBio® kan het darmmicrobioom bij katten tijdens een antibioticakuur beter worden hersteld. CatProBio® het kan ook een preventie zijn tegen de aanhechting of aanval van het spijsverteringskanaal van de kat door parasieten.

CatProBio® kan ook gebruikt worden als therapeutisch voedingssupplement en gegeven worden bij veel gezondheidsproblemen zoals:

  • bij de behandeling van antibiotica, verwondingen, genezingsprocessen, na operaties,
  • tijdens vaccinatie en stress,
  • tijdens de dracht van de kat, tijdens het nest en tijdens de borstvoeding van kittens,
  • bij kittens wanneer de omgeving verandert of wordt gespeend van de kat,
  • in verschillende spijsverteringsonevenwichtigheden en kunstmatige voeding, enz.,
  • bij slechte vertering en opname van voedsel,
  • om winderigheid, diarreeziekten te onderdrukken,
  • bij allergische reacties op externe prikkels – parasieten, gist, stof, cyanobacteriën, beten en zuigen van parasieten,
  • bij allergische reacties op interne prikkels (bijv. van voedsel) – haarrui, geur uit de mond, geur van huid en haar, allergische reacties op voedsel, krabben, diarree, enz.,
  • bij verschillende parasitaire ziekten, enz.

Wist u dat de probiotische verbinding CatProBio® is ontwikkeld op basis van stammen die zelfs wij mensen in ons microbioom hebben? Daarom worden deze probiotica tegenwoordig door ons hele “menselijke” Yoggies-team gebruikt om onze immuniteit te versterken.

Probiotica voor kittens, volwassenen en oudere katten

Het is aan te raden om katten de rest van hun leven voeding en supplementen met probiotica te geven. Probiotica voor kittens zijn vooral belangrijk  .

Voor volwassen katten zijn probiotica  in voeding en supplementen belangrijk, vooral voor de dagelijkse versterking van hun algehele gezondheid en verdediging. Soms “snuiven” ze iets, likken ze iets, of lijden ze aan bepaalde beschavingsziekten, zoals allergieën of parasieten. Daarom is het goed om na te denken over preventie en natuurlijke ondersteuning van hun gezondheid dankzij CatProBio® .

Oudere katten hebben net zo hard probiotica nodig als kittens . Ouderen hebben een sterkere bescherming nodig tegen veel ziekten, spijsverteringsproblemen die katachtige senioren meer treffen dan volwassen katten. Probiotica zijn ook uitstekend in de strijd tegen ziekten en ontstekingen, die zich vaak kunnen ontwikkelen tot ernstigere ziekten.

Ook bij het toedienen van probiotica is een gevarieerde en gezonde voeding van belang. Als u een kat korrels voedert, adviseren wij koudgeperste Yoggies korrels. Alle voedingsmiddelen bevatten ook probiotische stammen (anders dan CatProBio®). Dit geeft uw kat een nog breder scala aan probiotische stammen en prebiotica.

Wat is de samenstelling van probiotica voor katten?

Genoemde combinatie van probiotische micro-organismen ten minste 3 x 10 8  CTU / g (100 miljoen levende organismen per gram) voor de “therapeutische” mengsel en 3 x 10 6  CTU / g (1 miljoen levende organismen per gram) voor de ” onderhoud” mengsel.

Het mengsel bestaat uit inuline en culturen van Sacharomyces boulardii, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp., Enterococcus faecium en zetmeel. Zetmeel en inuline zijn functionele prebiotica die zeer effectief in het spijsverteringskanaal worden gebruikt als “voedsel” voor probiotische culturen. Dit garandeert de maximale probiotische werking van dit mengsel.

Kunnen probiotica worden gebruikt als preventie of alleen voor ziekten?

Yoggies CatProBio®  is een mengsel dat zowel kan worden gebruikt ter voorkoming en versterking van de immuniteit als bij acute problemen.

Preventief gebruik van probiotica:

Probiotica kunnen regelmatig worden gebruikt om allergieën en ziekten te voorkomen. Je kunt ze bijvoorbeeld 1-2 keer in een half jaar of vaker geven. U kunt bij katten met probiotica geen overdosering krijgen, maar we raden u aan de aanbevolen dosering te volgen (zie bijsluiter). Ook bij het toedienen van probiotica is een gevarieerde en gezonde voeding van belang. Als u een kat korrels voedert, adviseren wij koudgeperste Yoggies korrels. Alle voedingsmiddelen bevatten ook probiotische stammen (anders dan CatProBio®). Dit geeft uw kat een nog breder scala aan probiotische stammen en prebiotica.

Gebruik van probiotica om medische redenen

Bij reeds opgetreden problemen wordt het “therapeutische” mengsel op zijn vroegst 3 dagen gedoseerd en daarna het “onderhouds” mengsel gedurende 10 dagen (zoals bij preventie). Als uw kat ernstigere problemen heeft of wordt behandeld met antibiotica, raden we u aan uw dierenarts te raadplegen, die u zal adviseren of en op welk moment probiotica bij uw kat moet worden gebruikt.

Gezondheidsinformatie:

Raadpleeg altijd uw dierenarts als uw kat ernstige diabetes heeft of moeite heeft met het verteren van zetmeel. Als u de aanbevolen dagelijkse dosis overschrijdt, kan uw kat gedurende korte tijd last krijgen van winderigheid. Bij de behandeling van antibiotica of bij onduidelijkheden raden wij u aan uw dierenarts te raadplegen over het gebruik van probiotica.

Is CatProBio® geschikt voor kittens, volwassenen en oudere katten?

CatProBio® probiotisch mengsel is over het algemeen bedoeld voor katten van alle rassen van elke leeftijd. U kunt ze preventief gebruiken of voor verschillende ziekten en problemen.

Om het microbioom van de kat voldoende te moduleren en de immuniteit te versterken, raden we aan om Yoggies voer en voedingssupplementen regelmatig te gebruiken. Yoggies-voeders en -supplementen worden altijd ontwikkeld als een functionele eenheid met een uitgebreide reikwijdte!

Hoe probiotica voor katten te doseren?

De CatProBio® kit bevat 3 witte zakken en 10 paarse. Witte zakjes zijn bedoeld voor de eerste drie dagen van de eerste verzorging (1 zakje van 5 g). Paarse zakjes zijn bedoeld voor de volgende (onderhouds) zorg. Geef elke dag een zakje .

De beste manier om een ​​kat probiotica te geven is door het bijvoorbeeld door yoghurt te mengen, of met vlees uit een kom Yoggies etc. Je kunt het ook mengen in koud of lauw water. Het mengsel bevat zetmeel en inuline. Om deze reden kan het mengsel bijvoorbeeld bij het mengen in yoghurt dikker worden. Gebruik dan gewoon een beetje water en verdun.

Stel CatProBio® nooit bloot aan temperaturen boven 30°C! Dit zou het probiotische effect van het product aantasten!

Hoe probiotica voor katten te bewaren?

Als je CatProBio® bij -18°C bewaart, is het 24 maanden houdbaar. Als u het product bij +4 ° C bewaart, is de houdbaarheid 12 maanden.

Wat te vermijden
bij het kiezen van probiotica voor katten:

Verwarm Yoggies CatProBio® probiotica voor katten nooit boven 30°C, want dat beschadigt de probiotische culturen.

CatProBio® niet alleen voeren, maar mengen met bijvoorbeeld lauw water of Yoggies kattenbakjes. Dit is een fijn poeder en de kat zou dit poeder kunnen inhaleren.

Waar moet je op letten
bij het kiezen van probiotica voor katten:

CatProBio® toedienen in de aanbevolen dosering gedurende 13 dagen. Voor kleine rassen kunt u het mengsel in tweeën delen om een dosis voor 26 dagen te geven in plaats van 13. De probiotica zijn geconcentreerd genoeg voor dit.

SNELLE LINKS
_________

Producten voor honden
Producten voor katten
Vaak gestelde vragen
Fokprogramma

HOOFDKANTOOR VAN ONDERNEMING

___________

Yoggies-Doglife

Leuvensesteenweg 277/A

3390 St. Joris Winge

België

Tel.: +32 475 34 48 68

Email: sales@yoggies.be

AFHAALPUNT:

Leuvensesteenweg 277/A

3390 St. Joris Winge

België